Fathom one – зародиш на новото поколение подводни дронове (Видео)

Fathom one -новото поколение подводни дронове

Fathom тази седмица стартира нов модулен HD подводен безпилотен дрон чрез Kickstarter. Той е уместно наречен Fathom One, с цел достигане продажби на стойност $ 150 000 през следващите 30 дни.

Лесният за употреба и лесно преносим подводен безпилотен дрон е бил създаден да бъде изключително достъпен, казват разработчиците. Той може да бъде предварително платен и резервиран на цена от само $ 399.
Fathom One е способен да се гмурка до дълбочина от около 30 метра (100 фута). Той може да заснема на до 30 метра разстояние и развива скорост от 3 възела/час.

Разработчиците споделят:

“Във Fathom, ние сме една група от ентусиасти, леководолази, режисьори и технологични маниаци, страстни маниаци на тема подводни изследвания. За да споделим тази своя страст с другите, ние разработихме Fathom One HD подводен безпилотен дрон, който е лесен за използване, лесно преносим, ​​и напълно модулен, всичко за под $ 600. Това е по-малко от половината от цената на пряката конкуренция.

Лесен за употреба, е нещото, което ние преследваме във Fathom. Може да изградите най-способния продукт в света, но ако не всеки може лесно да го използва, то губи интерес от хората. Ето защо ние ви обещаваме, че ще станете професионалисти в пилотирането на Fathom One още от първия път, в който започнете да го управлявате.

Той е опростен, но и също така е универсален. В сърцето на Fathom One лежат неговите модулни системи. Всичките три изтласкващи Fathom модула (две от двете страни + един в задната част) се прибират и изкарват ръчно, което ви позволява лесно да персонализирате, ъпгрейднете, или опаковате вашето устройство. Това също така означава, че не е нужно да се ограничавате до тласкащите модули, които ви предлагаме. Ако искате да разработите собствени изтласкващи модули, вие сте свободни да ги проектирате, за напълно уникално преживяване. Ние планираме да представим линия от собствени изтласвкащи устройства и аксесоари, но знаем, че истинската иновация се случва, когато Вие изследователите изградите свои собствени.“