Новото приложение Crowdsource ви позволява да работите безплатно за Google

Новото Android приложение на Google

С новото Android приложение на Google, можете помогнете на компанията си да превежда езици, да разбира различни видове почерк и да поддържате своите акционери щастливи.

Google има огромен екип от специалисти, които работят върху всичко – от разпознаване на снимки до филтриране на спам. Но за някои задачи, те търсят човешкото докосване – специално твоето.

Интернет гиганта в понеделник пусна ново Android приложение. То се нарича Crowdsource. Crowdsource ви позволява да допринесете свои предложения за езикови преводи, разпознаване на ръкописен текст и транскрипция на уличните знаци.

“Всеки microtask отнема не повече от 5 до 10 секунди”. Google предлага следното в описанието на приложението – “Всеки път, когато го използвате, вие знаете, че сте направили интернет по-добро място за вашата общност.”

Може да бъде по-точно да се каже, че прави интернет услугите на Google по-полезни, а не целия интернет. Тъй като Google не предлага свободен достъп до основните данни от Google Maps или Google Translate.

Един блогър споделя, че е поправил Google Maps пътища и улици в много случаи, като също отговоря на куп въпроси за някои ресторанти посетени от него. Включително е качил снимки на посетени паркове. И това е само активната работа. Докато си шофира наоколо, неговия Android телефон мълчаливо подобрява Google Maps навигацията и докладите за трафика.

Английско-френският превод на Google има изобилие от неточности, за които трябва да се работи с цел по-добри резултати, казват от компанията, но това не се отнася за всички езици. Но дори и малко на брой нови преводи и проверки за превод наистина могат да помогнат за превода от индийски език, казва Google.

Компанията предложи други възможности за хората да помогнат.

Google Maps е приела съдействие в продължение на години, и там отдавна е опцията за “по-добър превод” на Google Translate. Нейната Recaptcha услуга използва труден за четене текст, с цел да държи роботите настрана от онлайн услугите – и използва резултатите за да помогне на Google да разбере думи в Google Books и адреси и знаци в Google Maps.

Честно казано, в днешно време е трудно да се избегне да помагате на компаниите. Просто като закупувате нещо от Amazon например, показва на компанията малко полезна информация за това какво да ви препоръча и как да ви определи цените. Гледането на филм на Netflix осигурява същия вид данни. Даване рейтинг на песен или добавянето и към плейлист ви помага да я намерите по-късно. Също така казва на компании като Spotify, Apple, Deezer и Google какво е комерсиално и какво не е.

Google предлага някои допълнителни изгоди. Crowdsource приложението съхранява вашите въведени точки. Докато програмата на Google Карти – local guides, предоставя на хората терабайт безплатно Google Диск (онлайн пространство). Може би Google трябва да помисли за по-постижими нива на участие за хората, помогащи и не толкова усърдно.