Какво да очакваме от новия iPhone 7 и iPhone 7 Plus

Новите iPhone 7 и iPhone 7 plus на Apple ще излязат на пазара днес. Apple е домакин на специално събитие в залата на Бил Греъм в Сан Франциско, и ще предава на живо ревюто на своята интернет страница. Потребителите обаче ще имат нужда от IOS устройство или MacBook, за да го гледат на живо, или Windows 10 с Edge браузър.
И така, какво трябва да се очаква от iPhone 7, iPhone 7 Plus на старта? Ще има ли също нов MacBook Air? И новият Apple Watch 2? Тук ще разгледаме всичко, което е било съобщено досега.

iPhone 7, iPhone 7 Plus

Дизайн

Apple се придържа към 4,7-инчови и 5,5-инчови размери на дисплея, съответно за iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Аксесоари за серията iPhone 7 вече са налични, и досега той изглежда като единствената голяма промяна в дизайна, като ще бъде малко по-тънък форм-фактор, даващ край на 3.5 милиметровия жак за слушалки. Доклади на KGI и Credit Suisse са посочили, че изцяло стъклена версия на iPhone с OLED дисплеи ще дойде през 2017 година с iPhone 8.

Водоустойчив

Apple iPhone 6s и iPhone 6s Plus не са официално наречени водоустойчиви устройства, въпреки че има клипове в YouTube, показващи как устройствата продължават да работят дори когато са потопени под вода. Сега с новите iPhone, Apple изглежда готов за сертифициране IPX7, което ще направи телефоните водоустойчиви. S7 Rival и S7 edge сериите на Samsung са вече водоустойчиви, така че това е функция, която Apple трябва да добави. И двата Wall Street Journal и KGI Securities са съобщили за това преди.

A10 процесор

В новите смартфони, процесора се подобрява с един клас и със серията iPhone 7 ние очакваме процесора Apple A10. Фирмата KGI Securities вече е съобщиля как ще бъдат клокнати с честота 2,4 GHz, което го прави един от най-бързите процесори. GeekBench отбелязва че предполагаемия A10 е изтекъл онлайн и претендира, че се доближава до A9x, процесорът използван в iPad Pro. Apple не се хвали със скоростта на своите ядра и процесори, но те са оборудвани така че да се справят с всичко без особено усилие. KGI също така съобщи, че този път процесорите са доставени от TSMC от Тайван.

Камера

Apple iPhone 6 имаше 8 MP камера, която се считаше за една от най-добрите в бизнеса. С iPhone 6s и iPhone 6s Plus, Apple увеличиха сензора до 12 MP. Сега с новия iPhone 7, ние очакваме още подобрения за слабо осветление. И да, iPhone 7 Plus тръгва по пътя на двойната камера.
В доклад на Mark Gurman от Bloomberg е посочено, че Apple са добавили различна настройка на двойната задна камера, която ще се подобри при слабо осветление. KGI Securities наскоро съобщи, че двойната камера за iPhone 7 Plus ще има оптично увеличение, широк ъгъл на заснемане и телеобектив. Apple iPhone 7 Plus ще може да слива снимки от двете и когато погледнете тези снимки на голям дисплей, те ще имат много по-добра резолюция.

Цветове

Черното се завръща със сигурност, позовавайки се на Leaks. Apple ще се придържа към Rose Gold, Gold, Space Grey и две нови версии на черния цвят, наречен “тъмно черно” и “черно пиано”. Leaks са показали също тъмносин iPhone, който ни предстои да разберем дали в действителност ще излезе на пазара.

Премахване жака за слушалките

Apple премахва жака за слушалките, а вместо това ще предоставя безжични Earpods. Доклади казват, че Apple ще продава 3.5 милиметров адаптер, така че хората ще могат да продължат да използват техните скъпи слушалки за iPhone. Leaks също твърдят, че Apple ще предоставят и Bluetooth слушалки.

Екстра RAM, батерия

Apple може да добави 3GB RAM за iPhone 7 Plus, с цел да се справи с подобрените способности на камерата. Относно батерията, не е ясно дали Apple планира да повиши нейния размер за двата телефона, което все още остава слабо място на iPhone.

Съхранение на данни

Apple няма да пусне вариант с 16GB, а вместо това ще предложи 32, 128 и 256GB модели. По-рано Wall Street Journal бе съобщил, че Apple прекратява моделите с 16GB. Допълнително място винаги е хубаво нещо, но само 32 GB може да не е достатъчно за потребителите, особено с новата камера, която се очаква.

 

Apple Watch 2

Новият Apple Watch 2 също се очаква да бъде представен по време на събитието. Размерите на екрана се очаква да остане същият, но с по-тънък дисплей. Доклади намекват за по-бърз TSMC вграден процесор, вграден GPS, барометър, по-висок капацитет на батерията и подобрена хидроизолация. Apple Watch 2 се очаква да дойде с поддръжка на LTE, но изглежда малко вероятно за сега.
Apple е WatchOS 3 също ще бъде освободен след края на събитието и идва с подобрени характеристики.

Apple MacBooks

Слуховете за освежена MacBook Air и Pro версия са единствената новина засего, но това изглежда малко вероятно.

IOS 10, MacOS Sierra

Apple IOS 10 за iPhone, iPad и MacOS Sierra за Mac-ове ще бъде предоставен този месец, а компанията ще потвърди точната дата на събитието. Всички нови функции и промени в OS ще бъдат представени по време на събитието.