Робот на LG подсилва човешкото тяло

board-780321_1280-53-800x445

 

Нова версия на робота CLOi SuitBot, представен от LG Electronics на наскоро провелото се изложение CЕS 2019 в Лас Вегас, може да се прикачи и на практика да се носи от човешко тяло.

CLOi SuitBot подсилва долната част на тялото, като редуцира стреса при вдигане и носене на тежки предмети, а подобрените версии на PorterBot, ServeBot и CartBot имат още по-голяма ефективност, благодарение на разработки в сферата на изкуствения интелект и роботиката.

Усъвършенстваният CLOi SuitBot поддържа кръста и увеличава мускулната сила, за да намали риска от нараняване и натрупване на умора при физическо натоварване. SuitBot увеличава гъвкавостта на използващите го и може да функционира 4 часа с едно зареждане, което отнема само час.

1

Роботите PorterBot, ServeBot и CartBot имат дизайн, подходящ за различни обществени пространства – летища, хотели, супермаркети и молове. Те подпомагат хората, като могат да пренасят багаж, да доставят храна или да носят покупки, информира  technews.bg.

Новите CLOi роботи на LG са разработени със самостоятелни навигационни системи, както и със системи за връзка, които им позволяват да се свързват с различни механизми, като например автоматични врати и асансьори. Използвайки технологии за изкуствен интелект, LG CLOi роботите постоянно анализират поведението на потребителите и подобряват своята ефективност.

2

Роботите CLOi имат също тъчкрийн и функция за разпознаване на гласове, за да комуникират естествено с потребителите, както и да извършват по-комплексни задачи, като отговарят на въпроси и извършват плащания.

3

Тези интелигентни роботи са проектирани да работят самостоятелно, успявайки да достигнат до мястото за зареждане, когато батерията им намалява. Напълно заредени, те се връщат към предварително зададените им задачи, като съответно си правят и диагностика.

източник: financebg.com

About The Author