Бионичен слух с слушалки IQbuds

Бионичен слух с IQbuds от Nuheara

 

Бионичен слух

Ако някога сте били в претъпкан автобус и се намирате между силно провеждан разговор и неприятна музика, идеята, че може да сте способни да премахнете фоновия шум вероятно ще  ви звучи изключително нереалистично.  Новите накрайници за уши IQbuds от Nuheara, не само могат да допринесат за увеличаване на слуха, но могат и да неутрализират досадния шум. Те също така служат и като безжични слушалки за провеждане на телефонни разговори, слушане на музика и аудио книги в стерео.

Освен това, IQbuds са оборудвани с технология, която отстранява фоновия шум (като бърборене на оживени места). Това става, като генерира звуци, които го неутрализират. В допълнение, микрофони във всяка слушалка улавят звуци, които може да искате да чуете. (Когато някой говори с вас.) „Хората могат в реално време да увеличат и намалят слуха си в шумни социални среди“, каза Дейвид Канингтън, който е съосновател на Nuheara.

Как работи

Приложение за смартфон, придружава IQbuds. То помага на потребителите да контролират точно това, което искат да чуват в света около тях. Приложението може да запазва персонализираните настройки за всяка конкретна среда. Например, може да искате да чуете голяма част от шума докато карате колело, но да го поттиснете в кафенето.

IQbuds могат да работят непрекъснато в продължение на 4 часа с помощта на ниската си консумация на енергия и литиево-йонните си батерии. Те идват с калъф, чрез който могат да се заредят още 3 пъти, което ви дава още 12 часа живот на батерията, твърдят от компанията.

„Петдесет милиона души само в САЩ имат някаква степен на загуба на слуха. Освен това и на младите хора изключително много им харесва идеята за бионичен слух“, каза Канингтън.

Досега повече от 300 души са изпробвали IQbuds прототипи в Австралия, САЩ и Канада. Nuheara планира устройството IQbuds да достигне до пазара в началото на 2017 година. То ще бъде съвместимо с Android и IOS устройства.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ECGnH0L9bQA”]