Защо да купуваме втора употреба компютри

компютри
Цената

Проста проверка показва колко огромна е разликата в цената на чисто новият и употребяван компютър. Нормален домашен компютър, втора употреба бихте могли да намерите приблизително на половин цена от чисто новият му близнак, а за бизнес лаптопите може да стигне и до минус 80 процента.

 Съветът ни е да се придържате към добре познатите марки, които са утвърдени на пазара. Те поддържат високо качество на продуктите си и дори след време, вие успешно бихте продали машината.

 Без излишни добавки (Add-Ons)

Когато компютърните производители пускат на пазара своите компютри, говорят за всички „необходими“ функции и възможности за надграждане. За голяма част от компютърните потребители, това е просто излишно. В крайна сметка се оказва, че плащаш за нещо, което не ти е нужно и не използваш. Способностите и дизайна на малко по-новият модел обикновено са маркетингов трик, а не нещо, което ще усетите осезаемо.

 Без проблеми със съвместимостта

Много хора се страхуват, че когато купят употребяван компютър, всичко ще е остаряло и ще имат много проблеми с различните им програми. Това просто не е вярно! По-голямата част от програмите и приложенията, които ще бъдат използвани, са напълно съвместими и с по-старите модели.

 Употребяван не значи стар

Когато хората изхвърлят своите компютри, не е възможно да се предскаже точната причина, но тази причина не е задължително да бъде, защото е пълен боклук.

 По-голямата част от използваните компютри всъщност идват от фирми, които засилват всичките си системи. Това означава, че тези ремонтирани компютри са с висока ефективност и нямат никакви проблеми.

 Когато става въпрос за потребителска електроника, има много хора, които искат винаги да имат на разположение най-новият модел. Така „старият“ и все още работещ като нов компютър се озовава на пазара.

 Екологичен

Компютърът втора употреба е нещо, което наистина може да намали парниковите газове и въглеродните емисии.

 Подобно на закупуване на всеки продукт втора ръка, закупуване на стари лаптоп прави използването на ценни ресурси, които в противен случай се натрупват в депо за отпадъци. Търсенето на преносими компютри се увеличава и производители увеличат доставките. Работа при по-голямо търсене води до повече отпадъци и изгарянето на изкопаеми горива.

 Ако искате да си купите нов компютър, но не желаете да платите много, един умен вариант е да си купите употребяван.

Ние от Pc-ita, можем да ви помогнем с избора!

About The Author